Onze werkwijze

MG Houtbouw is gespecialiseerd in maatwerk houtbouw, van schuurtjes en garages tot overkappingen en veranda’s. Wij maken alle bijgebouwen en houten uitbreidingen in onze eigen werkplaats. Wij werken volgens een vaste werkwijze waarin onze persoonlijke benadering voorop staat.

Stap voor stap van ontwerp tot realisatie.

Al 60 jaar ontwerpen, maken en bouwen we allerlei houten constructies bij mensen thuis in de tuin, aan huis maar ook in bijvoorbeeld recreatieparken. Bij de voorbereiding van de bouw starten we eerst met een gesprek waarin we alle wensen en mogelijkheden met u bespreken. We kunnen voorbeelden laten zien en maar horen graag ook uw ideeë

Stap voor stap van ontwerp tot realisatie.
Eigen ontwerp of maatwerk oplossing

Eigen ontwerp of maatwerk oplossing

Misschien hebt u zelf al een bepaald ontwerp in gedachten? We kijken dan samen met u hoe dit het best passend kan worden gerealiseerd. De keuze voor materialen, de indeling en bijvoorbeeld de plaatsing van ramen en soorten dakbedekking spreken we allemaal met u door. We verfijnen uw eigen ontwerp zodat het volledig aansluit bij uw wensen. Daarbij houden we niet alleen rekening met zaken als gewenste oppervlak en uitstraling, maar ook met de manier waarop u het bijgebouw wilt gebruiken. Voor een hobbyschuur zijn andere zaken belangrijk dan voor een garage om uw wagenpark in te stallen.

Van idee naar ontwerp

Van idee naar ontwerp

Het kan ook zijn dat u een wens hebt voor houtbouw, maar nog geen concreet idee over hoe die vervuld kan worden. Samen met u kijken we wat u precies zoekt en hoe we dit kunnen omzetten in een ontwerp. Juist doordat we de tijd nemen om alle wensen en voorkeuren helder te krijgen, kunnen we komen met een passend aanbod. Blader ook eens door ons gratis inspiratieboek om te zien wat er allemaal mogelijk is aan uiteenlopende houtbouw.

Inspiratieboek aanvragen

Uw droom komt tot leven in hout

Op basis van het maatwerk ontwerp kunnen we een offerte opstellen. We kiezen voor efficiëntie en gebruiken geen onnodige materialen of toevoegingen, zodat we u een goed aanbod kunnen doen. Is alles doorgesproken, dan gaan onze eigen vakmensen aan het werk om alle palen en planken op maat te maken. Volgens afspraak komen we uiteindelijk bij u thuis of op locatie om het bouwwerk te monteren. Pas als alles puntjes op de i staan, zijn wij klaar en is het aan u om de houtbouw in gebruik te nemen.

Uw droom komt tot leven in hout
Alleen de beste materialen zijn goed genoeg

Alleen de beste materialen zijn goed genoeg

MG Houtbouw werkt alleen met FSC-gekeurd hout. Dat is hout van bomen uit speciaal beheerde bossen. Voor elke boom die wordt gerooid, komt er een andere terug. Onze houtleverancier geeft alle planken een intensieve behandeling die zorgt voor een langere levensduur. We bezuinigen niet op hout en andere materialen, want we willen tevreden klanten die jarenlang genieten van hun houtbouw.

 Hulp nodig met de vergunning?

Hulp nodig met de vergunning?

De regelgeving voor het uitbreiden van de woning of tuin met houtbouw is veel soepeler geworden. Voor veel projecten is geen vergunning meer nodig, al is het wel belangrijk dat u dit zelf navraagt bij uw gemeente. Is het wel nodig om een vergunning aan te vragen, dan kan MG Houtbouw u hierbij helpen. Dit gaat vaak samen met veel papierwerk en het opsturen van de bouwtekeningen. Wij kunnen deze zorgen voor u uit handen nemen. Mocht u toch zelf de aanvraag willen doen en krijgt u een afwijzing van de gemeente, neem dan contact met ons op. Wij zoeken uit wat de reden is voor de afwijzing en proberen tot een oplossing te komen.

 Topkwaliteit begin met de Fundra-pijler

Topkwaliteit begin met de Fundra-pijler

Hout is een natuurlijk materiaal en zeker als het in contact komt met de grond, kan water de structuur aantasten. Om dit te ondervangen, gebruiken wij de zogeheten Funda-pijlers. Dit systeem hebben we zelf ontwikkeld en betekent dat het hout van uw bijgebouw niet direct in aanraking komt met de aarde. Daardoor trekt er geen vocht in de palen. Dat zorgt ervoor dat uw maatwerk houtbouw een nog langere levensduur heeft.

Waar kan MG Houtbouw u mee helpen?

Bij MG Houtbouw geloven we in een persoonlijke benadering bij elk project, waarbij we ons richten op uw visie en wensen. Onze jarenlange ervaring in houtbouw stelt ons in staat om nauwkeurig te werken en elk detail van uw project perfect naar uw zin te maken. Of u nu op zoek bent naar een prachtig houten tuinhuis of een op maat gemaakte houten veranda, wij staan klaar om uw ideeën tot leven te brengen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Bij MG Houtbouw bieden we maatwerk houten tuinhuizen aan, waarbij 98% van onze tuinhuizen op maat wordt gemaakt. Echter, binnen dit maatwerk maken we wel gebruik van prefab onderdelen, zoals ramen, deuren, kozijnen en topgevels. Deze prefab onderdelen zorgen voor efficiëntie en kwaliteit, terwijl andere delen ter plekke worden aangepast voor een perfecte pasvorm. Dus ja, u kunt kiezen voor een houten tuinhuis van MG Houtbouw dat op maat is gemaakt met gebruik van prefab onderdelen.

Bij MG Houtbouw gebruiken we voor de balken en planken van onze tuinhuizen gecertificeerd FSC-hout. Ongeveer 80-90% van ons gebruikte hout is afkomstig uit Noord-Europa en is geïmpregneerd vuren, dat voldoet aan het Comokeur nummer. Daarnaast maken we gebruik van verduurzaamd Douglas hout. We bieden ook de mogelijkheid voor klanten om te kiezen welk specifiek type hout ze willen gebruiken voor hun tuinhuis.