Houten overkapping laten maken is maatwerk

Met een houten overkapping geniet u van het buitenleven en zit u beschut. Niet alleen bij regen, maar ook als het warm is of ’s avonds afkoelt. Of u nu op zoek bent naar extra opbergruimte, beschutting tegen de elementen of een uitbreiding van uw leefruimte, een houten overkapping op maat van MG Houtbouw is een duurzame en stijlvolle uitbreiding van de mogelijkheden van uw tuin. Een houten overkapping laten maken biedt vele voordelen. Ontdek hoe u uw tuin hiermee transformeert in een plek om in alle seizoenen te ontspannen.

Welke houten overkapping past bij uw situatie?

Een houten overkapping in de tuin kan de perfecte aanvulling zijn op uw buitenruimte. De overkapping kan aan huis worden gerealiseerd, maar ook bijvoorbeeld achter in de tuin of aan een schuur of een garage. Elke overkapping biedt een heel groot voordeel, namelijk bescherming tegen de elementen. Door de keuze van het hout, de afwerking en toepassing van bijvoorbeeld een lichtstraat, heeft elke overkapping een eigen uitstraling die volledig past bij uw eigen stijl.

MG Houtbouw is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van maatwerk houten overkappingen van de hoogste kwaliteit. Elke overkapping wordt gemaakt van FSC-gekeurd hout uit verantwoord beheerde bossen. Het hout krijgt een grondige voorbehandeling en is daardoor bestand tegen het soms grillige Nederlandse weer. We maken elke houten overkapping volledig naar uw wens in onze eigen werkplaats.

Een tuinhuis of schuur met overkapping voor extra comfort

Een tuinhuis of schuur met overkapping voor extra comfort

Wie zijn tuinhuis of schuur uitbreidt met een overkapping, kiest voor extra gebruiksmogelijkheden. Veel mensen gebruiken een terrasoverkapping van hout voor ontspanning, bijvoorbeeld door de nieuwe leefruimte in te richten als zithoek. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos: van speelplek voor de kinderen tot opbergplaats voor haardhout en het droog stallen van een fiets en motor. Zelfs buitenkeukens vinden hun plek in de beschutting van een overkapping. Of u nu kiest voor een overkapping van uw terras of een tuinhuis met overkapping: uw tuin krijgt er meer gebruiksmogelijkheden door.

Overkapping van douglas hout

U hebt verschillende mogelijkheden wat betreft houtsoorten, al adviseren we vaak het gebruik van Frans douglas-hout. Een overkapping van douglas-hout is bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en warme uitstraling. Een houten overkapping kan ook worden gebouwd met andere houtsoorten, zoals eiken, grenen of vuren. Elk type hout heeft zijn eigen unieke kenmerken en uitstraling. Bij MG Houtbouw kijken we graag samen met u naar de best passende houtsoorten en weet u zeker dat uw overkapping van douglas of een andere houtsoort jarenlang meegaat.

Een overkapping van hout is vakwerk en met onze zestig jaar ervaring weten we precies hoe we overkappingen maken die jarenlang stevig staan en bestand zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Bij MG Houtbouw werken we met de door onszelf ontwikkelde unieke Fundra-pijler. Met dit systeem staat al onze houtbouw stevig verankerd in de grond. Het hout van de overkapping komt niet in aanraking met de grond, waardoor het douglas-hout een zeer lange levensduur heeft.

Gratis inspiratieboek aanvragen
 Overkapping van douglas hout

"Een houten overkapping dat ambacht ademt, waar u 60 jaar ervaring in terugziet”

De mogelijkheden van een houten overkapping aan huis

De mogelijkheden van een houten overkapping aan huis

Een houten overkapping aan huis kan zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Het kan dienen als een overdekte buitenruimte om te ontspannen, te dineren of te entertainen, terwijl het ook bescherming biedt tegen de zon en regen. Bij MG Houtbouw kunnen we uw houten overkapping op maat maken, rekening houdend met de beschikbare ruimte, uw wensen en budget.

Comfortabel & praktisch

Wie kiest voor een houten overkapping van MG Houtbouw, weet dat hij een overkapping krijgt die uniek en volledig op maat is gemaakt. We hebben een eigen werkplaats waarin onze timmerlieden elke dag op ambachtelijke manier werken aan al onze houtbouw-projecten. Daarbij maakt het voor de kwaliteit geen verschil of we een overkapping aan een schuur, losstaand of aan een huis maken. We stoppen niet voor alles volledig naar wens wordt opgeleverd bij u thuis. Tevreden klanten zijn voor ons belangrijk dus we doen er alles aan om ook uw houten overkapping een comfortabele en praktische uitbreiding te maken van uw woning, schuur of terras. 

Offerte aanvragen
Comfortabel & praktisch
Lange zomeravonden met een terrasoverkapping van hout

Lange zomeravonden met een terrasoverkapping van hout

Een terrasoverkapping van hout kan de ideale oplossing zijn om van uw tuin een plek te maken om in alle seizoenen te verblijven. Maar niet alleen in de koudere seizoenen is het fijn vertoeven onder de overkapping. Wat dacht u van vele lange zomeravonden genieten van fijn gezelschap terwijl de zon ondergaat? Is het nog lang warm ’s avonds, dan zit u beschut onder de verkoeling van de overkapping. Koelt het sneller af dan verwacht, dan beschermt de houten overkapping u tegen de kou van de avond.

Afspraak maken

Interesse in een overkapping op maat?

Wilt u ook genieten van het buitenleven, ongeacht het weer? Aarzel dan niet en neem contact op met MG Houtbouw voor het laten maken van een maatwerk houten overkapping in uw tuin. Onze experts staan klaar om uw wensen te bespreken en u te adviseren over de beste oplossing voor uw buitenruimte. Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak of offerte en laat ons uw droomoverkapping realiseren!

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

U kiest vaak voor een tuinhuis met overkapping wanneer er beperkte ruimte beschikbaar is, met name bij bijvoorbeeld een rijtjeshuis waar de tuin mogelijk slechts 10 meter diep is. De overkapping biedt extra functionaliteit en flexibiliteit, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare buitenruimte.

Ja, u kunt een houten tuinhuis zeker uitbreiden met een aanbouw, veranda of carport. Bij MG Houtbouw bieden we maatwerk, wat betekent dat alles mogelijk is. Of u nu extra ruimte wilt toevoegen met een aanbouw, een ontspannen buitenruimte wilt creëren met een veranda, of beschutting wilt bieden aan uw voertuig met een carport, wij kunnen aan uw wensen voldoen.