Een houtbouw schuur, praktisch, robuust en sfeervol

Heeft u plannen om een houten loods, veldschuur of kapschuur te bouwen? Dan is MG Houtbouw, de houtbouw specialist uit Noord Brabant, de aangewezen partij voor advies, ontwerp en realisatie. Opslagruimte, een overkapping, sfeervol dierenverblijf of combinatie hiervan… Bij MG Houtbouw is alles mogelijk. Wij zorgen ervoor dat uw beschikbare ruimte optimaal benut wordt.

MG Houtbouw is al ruim 50 jaar leverancier van houtbouw en houtskeletbouw projecten. Naast de bouw van onder meer houten veranda’s, blokhutten, vakantiewoningen en garages, verzorgen wij ook schuurbouw. Op dat vlak realiseren wij kapschuren, veldschuren en houten loodsen voor diverse doeleinden. Wij zijn actief in een groot gebied in Zuid en Midden Nederland. De afgelopen jaren hebben wij projecten voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers gerealiseerd in onder meer Limburg, Noord Brabant, Zeeland, Noord en Zuid Holland, Gelderland en Utrecht. Voorbeelden van onze veldschuren, houten loodsen, houtbouw schuren en kapschuren vindt u in ons overzicht productfoto’s.

Opslagruimte en veranda ineen

Een mooie overkapping of kapschuur bouwen in uw tuin (of op uw land) is praktisch voor de opslag van hout en/of hooi, tuinmeubelen of andere zaken. Desgewenst kan de kapschuur zowel dienen als opslagplaats én als garage/carport. Een kapschuur bouwen biedt dan ook vele mogelijkheden. Van origine is een kapschuur of karloods een boerenberging, herkenbaar aan het korte voordak en een langer achterdak. De achterkant van de kapschuur is lager dan de voorkant. De spantenkap geeft deze houtbouw schuur veel sfeer. Een kapschuur bouwen wordt tegenwoordig dan ook vaak gedaan, wanneer men behoefte heeft aan een prieel of veranda inclusief opbergmogelijkheid. MG Houtbouw heeft jarenlange ervaring in de schuurbouw en levert kap- en veldschuren in elke gewenste uitvoering en afmeting.

Wilt u een traditionele kapschuur gebruiken als stal of schuilmogelijkheid voor dieren? Ook dan biedt een kapschuur, weliswaar de open variant, uitkomst. Heeft u interesse in een dichte stal of schuur voor uw kleinvee? Kijkt u dan eens naar de mogelijkheden van een houten dierenverblijf.

Veldschuur of boerenschuur bouwen

Wanneer u een houtbouw schuur wilt realiseren voor de opslag van machines, tractoren of ander agrarisch materieel, dan adviseren wij u een zogenoemde veldschuur te bouwen. Een veldschuur, ook wel boerenschuur genoemd, is een grote houten loods die voornamelijk wordt toegepast op het platteland. Doordat veldschuren een open zijwand hebben, kan er gemakkelijk in- en uitgereden worden. Daarmee is een veldschuur optrekken of een houten loods bouwen zeer geschikt voor agrarische doeleinden. MG Houtbouw heeft zowel standaard modellen veldschuren, maar kan ook een boerenschuur of veldschuur of maat bouwen. Uw eisen en wensen met betrekking tot de houten loods is het uitgangspunt van ons ontwerp.

MG Houtbouw levert haar houtskeletbouw producten in een grote straal rondom Best (Noord Brabant). U kunt ons inschakelen wanneer u in Noord Brabant, Limburg of Zeeland woont, maar ook wanneer u noordelijker woont, in bijvoorbeeld Utrecht, Gelderland, Noord Holland, Zuid Holland en elders in Nederland. Wij komen graag eens bij u langs om u de mogelijkheden van schuurbouw te laten zien en uw wensen met betrekking tot een kapschuur, veldschuur, houten loods of zelfbouw schuur door te nemen.

Kapschuur of houten loods, zelfbouw of laten bouwen?

MG Houtbouw kán ontwerpen, produceren en leveren, maar u kunt ook kiezen voor (gedeeltelijke) zelfbouw van uw houten loods, veldschuur of opslagruimte. U bepaalt, samen met ons, het ontwerp van uw kap-, veld- of houtbouw schuur. Vervolgens leveren wij de basis voor uw houten loods of schuur en zorgen, desgewenst samen met u, voor een solide montage. De afwerking van uw houten loods, veldschuur of kapschuur – zoals bestrating en schilderwerk – verzorgt u zelf. Al beschikken wij over een groot netwerk van vakmensen in Limburg, Gelderland, Noord Brabant, Utrecht, Zuid Holland, Noord Holland, Zeeland en Noord Nederland die zelfs deze zaken voor u uit handen kunnen nemen.

Heeft u plannen om een kapschuur te bouwen, houtbouw schuur te kopen of een houten loods te bouwen? Zelfbouw of laten bouwen, MG Houtbouw adviseert u graag. En goed! Laat uw gegevens achter op het contactformulier op onze website (gelieve te vermelden dat het om schuurbouw gaat) of neem telefonisch contact op met onze hout- en schuurbouw specialisten in Noord Brabant via tel. 0499 39 53 12.