Werkwijze

Werkwijze

Elk houten bijgebouw is uniek en hoort ook zo behandeld te worden. Dankzij onze specialistische werkwijze, kunnen wij u garanderen dat uw garage, tuinhuis, paardenstal of ander gebouw perfect wordt opgeleverd.

De voorbereiding

Door een goede voorbereiding te hanteren, kunnen we op een snelle en efficiënte wijze van start gaan. Wij proberen u zo goed mogelijk in te lichten over alle aspecten van het bouwen van uw bijgebouw. U kunt met ons precies uitdokteren van u zelf voor ogen heeft. Voor MG Houtbouw zijn er bijna geen belemmeringen. Door alles goed te bespreken, kunnen wij dan ook met een goede prijs komen en komt u niet voor verrassingen te staan.

Bij de voorbereiding van de bouw hoort het ontwerpen. Wij kunnen u veel voorbeelden geven van onze eerdere projecten, maar kunnen ook vanuit niks een heel ontwerp voor u creëren. U kunt deze eerdere ontwerpen bekijken op de website of in onze brochure. Onze eisen voor de ontwerpen zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid, kwalitatieve aspecten die wij u garanderen. Als alle zaken op een rij zijn gezet, gaan we aan de slag met de bouwtekening. Deze wordt precies op uw wensen afgestemd.

Vergunning aanvragen

MG Houtbouw kan u ook helpen bij het aanvragen van de bouwvergunning. Dit gaat vaak samen met veel papierwerk en het opsturen van de bouwtekeningen. Wij kunnen deze zorgen voor u uit handen nemen. Mocht u toch zelf de aanvraag in handen willen nemen en deze is geweigerd, neem dan contact met ons op. Wij zullen contact opnemen met de gemeente en uitzoeken wat de reden is voor de afwijzing.

Na het verlenen van de vergunning en het afronden van de bouwtekeningen, dient u ervoor te zorgen dat het bouwterrein, voor het plaatsen, bouwrijp is. Dat wil zeggen: ontdaan van bomen, struiken, oude gebouwen en oude fundering. Daarnaast dient u het plaatsen van de stijlen tot 60 cm. onder maaiveld, uit te graven tot 30 cm. breed en op te vullen met schoonzand tot de onderkant van de vloer, het liefst met vulzand. De eventuele ophogingen kunt u er nu beter bij doen dan later als het gebouw er staat.

info / offerte aanvragen

U weet in grote lijnen al wat u wilt?
Vraag dan informatie of een offerte aan:

afspraak maken

Wilt u vrijblijvend advies in een persoonlijk gesprek op uw locatie?
Maak dan een afspraak:

Gratis inspiratieboek

Wilt u ideeën opdoen voor de houtbouw die bij u en uw locatie past? Vraag dan gratis het inspiratieboek vol mogelijkheden aan.

Voor elk gebruik de juiste houtbouw