Bouwdetails

Bouwdetails

De fundering

De eerste stap is de fundering. Het is noodzakelijk om de juiste solide basis te kiezen, afhankelijk van de bodem waarop gebouwd gaat worden. De fundering wordt aangelegd in en op een bouwrijpe ondergrond die ontdaan is van bomen, struiken en bouwafval. Ook kan een MG Houtbouw gebouwd worden op een bestaande, gladde betonvloer of bestaande gemetselde borstwering van goede kwaliteit.

Houtsoorten

Stap twee is het uitkiezen van de juiste houtsoort voor het bijgebouw. Het houttype dat u kiest, hangt af van de uitstraling, het budget en de klimatologische omstandigheden. In alle constructies zijn dubbelwandige toepassingen en isolatie mogelijk. De drie soorten systemen waar tussen gekozen kan worden zijn: rabat, Zweeds potdeksel en visbek. Rabatdelen zijn aan de onderkant voorzien van een groef en aan de bovenkant van een geschulpte messing. Zo ontstaat er een robuuste aansluiting waarbij aan de buitenzijde geen vocht achterblijft. Zweeds potdeksel is een systeem met schuin uitlopende onderzijden, waardoor de planken als het ware op elkaar rusten en voor een geschubde uitstraling zorgen. De visbek heeft een strakke, moderne uitstraling. De planken met mes en groef worden sluitend in elkaar gezet waardoor een lichte, schuin aflopende voeg ontstaat in een verder vlakke wand.

Ramen en deuren

Daarna moeten de ramen en deuren bepaald worden voor in het bijgebouw. Of u veel of weinig daglicht wil, enkele of dubbele deuren, alles is mogelijk bij MG Houtbouw. Er kan gekozen worden voor enkel of dubbel glas. Dit hangt af van de functie van uw bijgebouw. Daarnaast kan er buiten de normale openslaande deuren ook gekozen worden voor een kanteldeur of sectionaldeur.

Het dak

Na het zorgvuldig kiezen van de ramen en deuren, zijn we aan de top toegekomen: het dak. Welk daktype u kiest voor uw bijgebouw, hangt af van de uitstraling. Naast het kiezen van het bijpassende dak, kan er nog gekozen worden voor extra afwerking. Denk hierbij aan bijvoorbeeld goten, sierlijsten en afwerkboeien zoals windveren of pinakels. De daken waaruit gekozen kan worden zijn: plat dak, lessenaar, zadeldak, wolfseind, schildkap of mansarde.

Dakbedekking

Als vijfde en laatste stap wordt er dakbedekking gekozen. Na het kiezen van het wenste daktype, is het belangrijk om de juiste bedekking te kiezen. Elke type dat wij leveren en installeren heeft zijn eigen eigenschappen. Wij geven u dan ook graag passend advies bij deze keuze. U kunt kiezen uit keramische dakpannen, betonnen dakpannen en dakpanprofielplaten.

Laat u inspireren

Klik op een foto voor een vergroting en blader rustig door onze referenties

info / offerte aanvragen

U weet in grote lijnen al wat u wilt?
Vraag dan informatie of een offerte aan:

afspraak maken

Wilt u vrijblijvend advies in een persoonlijk gesprek op uw locatie?
Maak dan een afspraak:

Gratis inspiratieboek

Wilt u ideeën opdoen voor de houtbouw die bij u en uw locatie past? Vraag dan gratis het inspiratieboek vol mogelijkheden aan.